TapaniPollari Hymyillen isänmaan puolesta.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 1 min 59 s sitten

TPS iski taululle hurjat lukemat – Voiton päässä välieristä

24.3.2018 23:50

Jääkiekon Liigan yllättäjäjoukkue SaiPa on puolivälierissä köysissä. TPS murjoi SaiPan lauantaina Turussa peräti 7-0 ja siirtyi ottelusarjassa jo 3-0 -johtoon.

Edellisessä ottelussa SaiPa oli hävinnyt 5-6 johdettuaan 5-3. Se tappio varmasti vaikutti lauantaina henkisesti.

TPS on voiton päässä välieristä. Turkulaisilla on tilaisuutensa katkaista SaiPa-sarja maanantaina Lappeenrannassa.

Jokerit lähti kesälomalle ”saappaat jalassa”

24.3.2018 22:10

Jokereiden kausi päättyi KHL:ssä toiselle pudotuspelikierrokselle. Punaisen armeijan keskusurheiluseura Moskovan TsSKA voitti lauantaina Helsingissä 4-3 ja vei ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-2.

Jokerit kaatui kliseisesti sanottuna saappaat jalassa. Voitto torstaina Moskovassa oli kova suoritus ja lauantainakin TsSKA joutui koville.

Kesäaika alkaa taas – Ministeriö: Suomen aloite kellojen siirtelyn lopettamisesta etenee

24.3.2018 18:01

Kesäaikaan siirrytään ensi yönä, kun kelloja siirretään tunti eteenpäin aamuyöllä kello 3.

Normaaliaikaan palataan taas sunnuntaina 28. lokakuuta, jolloin kellon viisareita käännetään tunti taaksepäin.

Suomi on tehnyt EU:ssa aloitteen kellojen siirtelyn lopettamisesta. Liikenne- ja viestintäministeriö selvittää parhaillaan muiden EU-maiden kantoja ehdotukseen. Esityksessä ei oleta kantaa siihen, jäisikö käyttöön kesä- vai normaaliaika.

Li Andersson: ”Nyt on käynnissä Suomen lähihistorian suurin kamppailu hyvinvointiyhteiskunnan tulevaisuudesta”

24.3.2018 17:53

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson linjaa, että sote-uudistus on puolueelle tämän vaalikauden tärkein kysymys.

Hallituskumppani kuittasi Petteri Orpolle heti sosiaaliturvasta: ”Perässähiihtäjä”

24.3.2018 17:06

Sininen tulevaisuus kommentoi valtiovarainministeri Petteri Orpon ehdotusta Britannian mallin mukaisesta yleistuen kokeilusta purevin sanoin.

–Sininen tulevaisuus on valmistellut uuden sosiaaliturvamallin. Valtiovarainministeri Petteri Orpo on perässähiihtäjä. Orpo haluaa kokeilla uutta sosiaaliturvaa. Sininen perusturva on valmis ehdotus sosiaaliturvajärjestelmämme uudistamiseksi. Se ei vaadi minkäänlaista kokeilua, sillä se toimii. Sinisillä on valmis esitys, jonka voi ottaa käyttöön vaikka tänään, sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo kuittaa tiedotteessa. 

Petteri Orpo esittää isoa uudistusta sosiaaliturvaan: ”Kannustinloukut selätetään ja ihmiset pääsevät kiinni työelämään”

24.3.2018 16:37

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) esittää, että hallitus käynnistäisi kokeilun OECD:n suosittelemasta Britannian mallin mukaisesta yleistuesta.

Hän viittaa OECD:hen, joka arvioi Suomen maaraportissaan yleistuen vähentävän tehokkaasti tuloeroja ja köyhyyttä, sekä soveltuvan hyvin Suomen sosiaaliturvauudistuksen lähtökohdaksi. Myös eriarvoisuutta käsitellyt professori Juho Saaren työryhmä esitti aiemmin tällä viikolla raportissaan minimitason etuuksien yhtenäistämistä yhdeksi perusturvalaiksi kannustinloukkujen ja väliinputoamisten vähentämiseksi.

Suomalainen asiantuntija Puigdemontista: ”Punnittava, missä määrin pidätysmääräyksen perusteet olisivat rikos Suomessa”

24.3.2018 16:13

Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen arvioi, että Suomen viranomaiset joutuvat pohtimaan Katalonian entisen johtajan Carles Puidgemontin kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja luovutuspyynnön vuoksi, olisivat pidätysmääräyksen perusteena olevat teot rikos Suomessa.

–Laillisuusargumentit tietenkin keskeisiä. Käytännössä varmaankin yksi punnittava kysymys olisi, jos asia etenisi Suomen viranomaiskäsittelyssä, missä määrin pidätysmääräyksen perusteena olevat teot olisivat rikos Suomen lainsäädännön mukaan, Teivainen tviittasi lauantaina.

 

Carles Puigdemontia isännöinyt Mikko Kärnä: ”En tiedä lennon päätepistettä”

24.3.2018 13:33

Keskustan kansanedustaja ja Katalonian entisen presidentin Carles Puigdemontin Suomen-vierailua isännöinyt Mikko Kärnä tiedottaa, ettei tiedä Puigdemontin nykyistä olinpaikkaa.

Professori tyrmää lentoveron: ”Suomi on periferia vapaan maailman rajalla”

24.3.2018 13:14

Åbo Akademin valtiotieteen professori Kimmo Grönlund tyrmää ajatuksen lentoveron käyttöön ottamisesta Suomessa. Hänen mukaansa suomalaisilla ei ole vaihtoehtoja lentämiselle.

–Lentovero voi vähentää lentämistä maissa, joissa on matkustusvaihtoehtoja (esim. luotijuna). Suomi on periferia vapaan maailman rajalla, Itämeren takana. Meillä ei ole lentämiselle vaihtoehtoja. Paitsi näivettyminen, Grönlund kommentoi Twitterissä.

10 kansalaisen merkittävää tekoa: Pystyisitkö johonkin näistä ilmaston hyväksi?

24.3.2018 12:50

Lentomatkustaminen. Lihansyönti. Ylimääräinen asumistila. Siinä muutamia suomalaisten ilmastokuormaa merkittävimmin kerryttäviä elämänvalintoja, joiden harkitsemiseen kehotetaan muun muassa Sitran alkuvuoden ekotekokampanjassa. Myös konmaritus voi olla ekoteko.

Uusi vaatimus susipolitiikan muuttamisesta: ”Kanta on räjähtänyt käsiin joka puolella Suomea”

24.3.2018 12:11

Keskustan kansanedustaja Antti Kurvinen ja Mikko Kärnä haluavat saada petoeläinkannat lainmuutoksella kuriin Suomessa.  

–Susikanta on räjähtänyt käsiin joka puolella Suomea, ja uusia havaintoja tulee ihmisiltä koko ajan, he toteavat tiedotteessaan.

Kurvisen ja Kärnän mukaan ihmisten turvallisuuden tunne on nyt kärsinyt suuresti.

Lakialoite: Seksi lapsen kanssa on aina raiskaus – ”Yksi yhteiskuntamme perusarvoista”

24.3.2018 11:55

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen on jättänyt eduskunnan käsiteltäväksi lakialoitteen, joka tekisi seksistä lapsen kanssa aina raiskauksen.

Hän muistuttaa viime marraskuussa uutisoidusta Turun hovioikeuden tuomiosta, jonka mukaan 10-vuotiaan lapsen kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä ollut mies vapautettiin raiskaussyytteestä. Tuomioistuin totesi, ettei ollut riittävästi näytetty toteen, että lapsi olisi ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä vasten tahtoaan.

Valiokunta: Maakuntauudistus ei synnytä uutta hallinnon tasoa

24.3.2018 11:34

Eduskunnan hallintovaliokunta arvioi, ettei maakuntauudistuksessa synny uutta hallinnon tasoa Suomeen. Valiokunta otti asiaan kantaa lausunnossaan perjantaina.

–Uudistuksen yhteydessä nykyiset sairaanhoitopiirit, aluehallintovirastot, ely-keskukset ja maakuntien liitot lakkaavat, joten uutta hallinnon tasoa ei synny. Maamme hallinto rakentuu myös vastaisuudessa kolmitasoisuuteen, valtion keskushallinto, maakunnallinen aluehallinto ja kunnallinen paikallishallinto, lausunnossa todetaan.

Kimi Räikkönen onnistui – Valtteri Bottas tyri

24.3.2018 11:05

Formulakauden avaavan Australian F1-kisan aika-ajo oli suomalaisittain kaksijakoinen. Kimi Räikkönen ajoi hienosti toiseen ruutuun, mutta Valtteri Bottas romutti Mercedes-autonsa ja jäi kymmenenneksi.

Yksi oli aika-ajoissa kuitenkin ylitse muiden. Paalulle ajanut Lewis Hamilton päihitti toiseen ruutuun päätyneen Räikkösen peräti 0,664 sekunnilla.

Aku Louhimieheltä tunteikas puhe Jussi-gaalassa: ”Ymmärrän, että olen aiheuttanut ahdistusta ja loukannut”

24.3.2018 11:03

Elokuvaohjaaja Aku Louhimies piti avoimen puheen elokuva-alan Jussi-gaalassa noutaessaan yleisön suosikki –palkinnon elokuvastaan Tuntematon sotilas. Louhimies pyysi anteeksi käytöstään.

Louhimiehen toiminnasta nousi viikolla kohu eturivin näyttelijöiden syytettyä häntä Ylen jutussa julmuuksista kuvauksissa

Kansanedustaja Carles Puigdemontin etsintäkuulutuksesta: ”Toivottavasti Suomi ei reagoi tähän, pyyntö on kyseenalainen”

24.3.2018 10:27

Espanja on etsintäkuuluttanut kansainvälisesti Suomessa parhaillaan vierailevan Katalonian entisen johtajan Carles Puigdemontin.  

Huuhkajat jatkaa tappioitta – Putki jo seitsemän ottelun mittainen

24.3.2018 01:20

Suomen jalkapallomaajoukkuetta Huuhkajia on turha parjata enää toistuvista tappioista. Perjantaina Turkin Belekissä Huuhkajat pelasi jo seitsemännen perättäisen tappiottoman ottelunsa, kun harjoituspeli Makedoniaa vastaan päättyi 0-0.

Tasapeli Makedoniaa vastaan ei kuulosta tietystikään uroteolta. Makedonia on pieni maa ja pelaa Euroopan heikoimmalla tasolla D-liigassa. Suomi on tasoa ylempänä C-liigassa.

JYP ja KalPa tasoittivat voitot – HIFK-pelaaja kuvaili rooliaan ”puuhasteluksi”

24.3.2018 00:57

JYP väänsi perjantaina Helsingissä 2-1 -voiton HIFK:sta ja tasoitti puolivälieräsarjan 1-1:een. Ottelun sankariksi nousi voittomaalin jatkoerän alussa viimeistellyt runkosarjan pistetykki Antti Suomela.

- Viimeiseen erään lähdettiin parantamaan kärsivällisyyttä kiekon kanssa ja lopetettiin turha roiskiminen. Ei luovutti kiekosta liian helposti ja saatiin paljon hyökkäyksiä ja laukauksia aikaan, Suomela kommentoi.

Voittomaalin yhteydessä HIFK:lle tapahtui merkkausvirhe.

Lentovero myös Suomeen? – T&T: Eduskunnasta yllättävää tukea

23.3.2018 19:10

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsenistä yllättävän moni suhtautuu myönteisesti Ruotsin-mallin mukaiseen lentoveroon, Tekniikka&Talous kertoo.

Ruotsi ottaa huhtikuun alusta käyttöön erityisen lentoveron. Sen suuruus on kuusi euroa Euroopan lennoilla, ja pidemmillä lennoilla joko 25 tai 40 euroa.

Kunnan luottokortti viuhui Alkossa – Avautuminen päättäjien viinaksista johtamassa lautakunnan erottamiseen pikkukunnassa?

23.3.2018 18:15

Kemiönsaarelainen kunnanvaltuutettu Janne Salonen (sit.) joutui hankaluuksiin kerrottuaan blogissaan päättäjien alkoholikestityksestä. Saaristokunnan tilintarkastuslautakunta, jonka varapuheenjohtaja Salonen on ollut, saatetaan nyt erottaa, jotta lautakunta pääsee Salosesta eroon.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat