*

TapaniPollari Hymyillen isänmaan puolesta.

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 8 min 46 s sitten

Li Andersson ryöpyttää alkoholipäätöstä: ”Neloskaljan saaminen kauppaan on elämää suurempi ihmisoikeuskysymys”

2 tuntia 10 min ago

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson arvostelee suorin sanoin eduskunnan aikaisemmin tänään tekemää päätöstä, joka sallii ruokakauppojen alkoholijuomien prosenttirajan korotuksen.

–Suomalainen oikeisto”liberalismi” vaikuttaa valitettavasti olevan sitä, että neloskaljan saaminen kauppaan on elämää suurempi ihmisoikeuskysymys, kun taas työttömiä heistä riippumattomista syistä rankaiseva sosiaaliturvaleikkuri menee läpi mukisematta, Andersson kommentoi Twitterissä.

”Ei kuulosta kovin paljolta” – Kokoomuslainen puolustaa työttömiä suututtanutta aktiivimallia

2 tuntia 40 min ago

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari arvioi, ettei hallituksen työttömille ehdottaman aktiivimalli ”kuulosta kovin paljolta”.

Hallituksen ehdotuksessa työttömien aktiivisuutta analysoidaan kolmen kuukauden välein.

Leijonat välttyi häpeältä, kanadalaisvärittäinen korealaisjoukkue kaatui

3 tuntia 9 min ago

Suomessa on pelattu jääkiekkoa 90 vuoden ajan ja MM-kisoihinkin Suomi osallistui ensi kertaa 1939, mutta vasta joulukuussa 2017 pelattiin ensimmäisen jääkiekon miesten A-maaottelu Suomen ja Etelä-Korean välillä. Osittain voitiin puhua tietysti Suomi-Kanada -ottelustakin, koska Etelä-Korean maajoukkuetta vahvisti kentällinen pohjoisamerikkalaisia.

Alko: ”Myynnin lasku pienentää liikevaihtoa arviolta useita prosentteja”

3 tuntia 12 min ago

Uusi alkoholilaki johtaa Alkon liikevaihdon pienenemiseen ”useilla prosenteilla”, valtionyhtiö kertoo.

Alko kertoo palvelevansa asiakkaitaan edelleen ”Hangosta Nuorgamiin” uuden alkoholilain läpimenosta huolimatta. Eduskunnan hyväksymä laki tuo entistä vahvemmat alkoholijuomat ruokakauppoihin, minkä on arveltu vaikuttavan Alkon myymäläverkostoon.

–Alko palvelee asiakkaitaan jatkossakin koko Suomen kattavasti. Alko uusi myymäläkonseptinsa vuonna 2016 ja tämän vuoden aikana uuteen konseptiin on ehditty remontoida jo kymmeniä myymälöitä, valtionyhtiö tiedottaa.

Tutkija Sauli Niinistön Nato-ehdosta: ”Venäjän kannalta herttaisen yhdentekevää”

3 tuntia 34 min ago

Istuva tasavallan presidentti Sauli Niinistö paljasti Ylen tentissä oman Nato-kantansa. Niinistö linjasi, että jos Venäjän ja Euroopan unionin välit kriisiytyisivät syystä tai toisesta ja Venäjä alkaisi ymmärtää, että Euroopan unioni ja sen jäsenmaat Suomi mukaan lukien on samanlainen vihollinen kuin Nato, niin silloin Suomessa jouduttaisiin miettimään hyvin vakavasti Naton jäsenyyttä.

Lue lisää: Näkökulma: Nyt se tuli, Sauli Niinistön Nato-kanta

Alkoholilaki viimeinen niitti Mikael Jungnerille: ”Erosin juuri SDP:stä”

4 tuntia 34 min ago

SDP:n entinen puoluesihteeri ja ex-kansanedustaja Mikael Jungner kertoo eronneensa puolueesta.

–Erosin juuri SDP:stä. Tämän alkoholilakikäsittelyn tiimoilta viimein ymmärsin, kuinka erillemme olimme vuosien mittaan kasvaneet. Kauppojen aukiolo, työperäinen maahanmuutto, paperittomien oikeudet, tieliikennekaari, kasvuyrittäjyys... Tämä ei ole enää se puolue, josta aikoinaan innostuin, hän kirjoittaa Facebookissa.

Jungner oli SDP:n puoluesihteeri vuosina 2010-2012 ja kansanedustaja vuosina 2011–2015. Nykyisin hän toimii viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtajana.

Keskusta repesi äänestyksessä kahtia – Pettynyt Pekka Puska: Alkoholipäätös menee läpi

4 tuntia 45 min ago

Keskustan kansanedustaja Pekka Puska uskoo, että eduskunnan tämänpäiväinen alkoholipäätös pitää.

Puska arvioi Kauppalehdelle, että tänään hyväksytty esitys menee ensi viikon toisessa käsittelyssä läpi sen voitettua rajan pitämistä 4,7 prosentissa kannattavan kannan neljällä äänellä.

Puskan mielestä päätös on keskustan aatteellisen pohjan vastainen.

Alkoholilain epäselvästä etämyynnistä seuraava riita: Oppositio vaatii täyskieltoa

4 tuntia 53 min ago

Eduskunnassa etenevä alkoholilain kokonaisuudistus on jättämässä etämyyntipykälän nykyiselleen, vaikka lain tulkinta on ollut haastavaa. Oppositio on kritisoinut päätöstä kovin sanoin.

Etämyynnistä väiteltiin eduskunnassa viime yönä peräti aamukolmen tienoille. Oppositio vaati etämyynnin selvää kieltämistä lakiin. Pykälät ovat olleet epäselvät ja perustuslakivaliokunta katsoi lausunnossaan, että etämyynti on sallittua, jos sen kieltämistä ei selkeästi kielletä laissa.

EU-johtajilta vihreää valoa brexitin etenemiselle - Juha Sipilä: "Suuri työ edessä"

4 tuntia 59 min ago

Brysselissä tänään perjantaina kokoontuneet 27 EU-maan johtajat päättivät Britannian eroneuvotteluiden toisen vaiheen käynnistämisestä. 

Brexit-neuvotteluiden toisessa vaiheessa käsitellään siirtymäajan järjestelyjä ja käynnistetään alustavat keskustelut EU:n ja Britannian tulevan suhteen puitteista.

Päivi Räsänen: ”Synkkä ja surullinen päivä Suomen alkoholipoliittisessa historiassa”

6 tuntia 40 min ago

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) pääsi aloittamaan keskustelun, kun eduskunta on jatkanut alkoholilain kokonaisuudistuksen käsittelyä. Eduskunta äänesti tänään prosenttirajan korotuksen läpi.

Suuri valiokunta puolsi eduskunnan enemmistön kantaa, joten lain sisältöä ei käytännössä voi enää muuttaa. Näin ollen 5,5-prosenttiset alkoholijuomat tulevat ruokakauppoihin.

Hartwallin toimitusjohtaja 5,5%:sta: ”Hieno asia lonkerolle – Voi jopa hillitä kokonaiskulutusta”

6 tuntia 51 min ago

Hartwallin toimitusjohtaja Kalle Järvinen ei usko, että eduskunnan päätös vaikuttaa merkittävästi alkoholin kokonaiskulutukseen, kertoo Kauppalehti. Eduskunta äänesti tänään 5,5-prosenttiset alkoholijuomat päivittäistavarakauppoihin.

Järvinen on tyytyväinen päätökseen. Yksi Hartwallin suosituista tuotteista on lonkero, joka tulee ruokakauppoihin uudistuksen astuessa voimaan. Myös niin sanotut limuviinat tuodaan kauppoihin.

Nyt se on varmaa: IV-olut tulee ruokakauppaan

7 tuntia 35 min ago

Suuri valiokunta on pättänyt tukea eduskunnan päätöstä alkoholin sallitun prosenttirajan nostamisesta 4,7:stä 5,5:een ruokakapoissa. Suuren valiokunnan päätöksen myötä alkoholilain kokonaisuudistuksen sisältöön ei enää voi tehdä muutoksia.

Lakiehdotus tuli suuren valiokunnan käsiteltäväksi, koska täysistunto teki sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietinnöstä poikkeavan päätöksen aiemmin tänään. Valiokunta olisi halunnut säilyttää prosenttirajan nykyisessä 4,7:ssä.

Eduskunta kokoontuu uudelleen täysistuntoon suuren valiokunnan tuloksen pohjalta.

Erittäin täpäräksi povattu kokous ohi – valiokunta sanoi IV-oluelle kyllä: ”Tärkeä voitto”

7 tuntia 40 min ago

Kansanedustaja Outi Mäkelä ennusti (kok.) Uudelle Suomelle suuren valiokunnan kokouksesta todellä täpärää. Valiokunta on juuri kertonut puoltavansa eduskunnan äänestystulosta asiassa.

Suuri valiokunta kokousti alkoholilain prosenttirajan korotuksesta, jolle eduskunta näytti vihreää valoa suuressa salissa. Mäkelän mukaan valiokunnassa kannatus on todella täpärää, mutta tulos saatiin hetki sitten. Mäkelä itse ei kuulu suureen valiokuntaan. Valiokunnassa on varsinaisia kokoomuksen jäseniä yhteensä viisi.

Kokoomus aloitti heti juhlat – Nyt tuli vahvistus: ”Nelosolut ja lonkero ruokakauppaan”

7 tuntia 54 min ago

Perjantai on riemun päivän kokoomuslaisille poliitikoille, jotka ovat ajaneet läpi prosenttirajan korottamista eli vahvempien oluiden tuomista ruokakauppaan. Eduskunnan täysistunto hyväksyi perjantaina 5,5-prosenttisten juomien tuomisen kauppoihin.

Alkoholilaki sai vihreän valon eduskunnalta – Nelosolut tulossa ruokakauppaan

8 tuntia 32 min ago

Eduskunta on antanut vihreää valoa ruokakauppojen alkoholijuomien prosenttirajan korotukselle. Asia menee kuitenkin vielä suuren valiokunnan käsittelyyn. Äänestys oli jännittävä.

Näkökulma: Nyt se tuli, Sauli Niinistön Nato-kanta

8 tuntia 55 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on kuunnellut hänelle esitettyjä toiveita ja vaatimuksia. Toiselle kaudelle ehdolla oleva Niinistö kertoi eilen Ylen presidenttitentissä kantansa Suomen Nato-jäsenyyteen perustelujen kanssa.

Istuva presidentti sai käyttää aikaa näkemyksensä esittämiseen 2 minuuttia 19 sekuntia. Se oli melkoinen monologi (Nähtävissä Yle Areenassa, videolla 33.25 alkaen)

Seurasimme: Alkoholiratkaisu keräsi kansanedustajat ”ennätyksellisesti” eduskuntaan – ”En muista tällaista”

9 tuntia 12 min ago

Eduskunta päättää näillä hetkillä alkoholilain kokonaisuudistuksen kohtalosta. Hallituksenkin rivejä repivä äänestys on kerännyt poikkeuksellisen suuren kansanedustajajoukon täysistuntoon. Uusi Suomi seurasi äänestystä tämän jutun alaosassa. Tästä linkistä löytyy päivitetty juttu kauppojen prosenttirajan noususta 5,5 prosenttiin.

Istunnosta on poissa ilmeisesti vain 4-5 kansanedustajaa, edustajat raportoivat Twitterissä.

Kokoomus: Hallituspuolueiden äänestettävä 5,5%, keskusta eri mieltä – näin tarkalleen sovittiin

10 tuntia 38 min ago

Kokoomus hämmensi pikkutunneille venyneessä alkoholikeskustelussa. Kokoomuksen mukaan kansanedustajilla ei olekaan äänestyksessä vapaita käsiä, kuten kesästä asti on puhuttu. Keskusta on toista mieltä.

Suuri äänestys IV-oluesta koittaa: Alkoholisota kiihtyi viime hetkillä – 4,7% voikin olla 3,5–8,5 %

11 tuntia 37 min ago

Eduskunnassa käydään tänään äänestys alkoholilain prosenttirajan korotuksesta. Tänään siis ratkeaa, nostetaanko ruokakaupoissa myytävien alkoholijuomien tilavuusprosentti 5,5:een.

Läpimurto sähköautoille? Yliopiston akkukeksintö voi jopa kolminkertaistaa ajomatkan

12 tuntia 10 min ago

Kanadalaisen Waterloon yliopiston tutkijat lupaavat, että sähköauton ajomatka voisi jopa kolminkertaistua yhdellä latauksella, kertoo Kauppalehti.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset