TapaniPollari Hymyillen isänmaan puolesta.

Sinisten kannattajakorttien tarkistus

 • Sinisten kannattajakorttien tarkistus
 • Kahdella tuolilla ei voi istua -Timo Soini
  Kahdella tuolilla ei voi istua -Timo Soini
 • Näin Soinin aikaan, kun kirjoitti kannattajakortin perustettavaan puolueelle
  Näin Soinin aikaan, kun kirjoitti kannattajakortin perustettavaan puolueelle

US.n Puheenvuorossa murehditaan kun Perussuomalaiset aikovat tarkistaa Sinisten keräämien kannattajakorttien allekirjoittajien nimet.

 

Kirjoittajien sekä heille vastanneiden puoluekannat on itsellään arvoituksellisia (sitoutumaton).

Tai sitten nimen alla lukee aivan jokin muu puolue kuin Perussuomalaiset tai Siniset.

 

Itselläni ei ole ollut tarkoitus kirjoittaa enään sen enempää Sinisistä, sillä se porukka on itselleni enään vain tyhjää ja näen pelkkinä juudaksina, niinkuin Soinikin pettureita nimitteli.

 

Miks sitten otin asian esille, syynä se että haluan kannattajakorttien tarkistuksen.

Jos siellä on esimerkiksi minun nimeni, katson silloin väärennysrikoksen tapahtuneen, sillä missään nimessä en tuota hajoittajaporukkaa olisin kannattanut.

 

En myös hyväksy Perussuomalaisissa olevan sellaisia jotka on ollut Sinisten kannattajakortteja keräämässä tai edes allekirjoittamassa.

Varmasti vahinkoja tai ajattelemattomuutta on tapahtunut puoluekaverelle, ja nimensä sinne on lätkäissy, ja nämä on läpi käytävä.

 

Timo Soini ei itse ole aijemmin ollu taputtelemassa niiden selkää jotka on kannattanut jotain toista puoluetta, kuten Muutos-11 puolueen perustamista.

 

Timo Soinin suusta 2009 (Alempi kuva)

​"Kahdella tuolilla ei voi istua. Jos on allekirjoittanut Muutos 2011.n kannattajakortin, on turha pyrkiä Perussuomalaisten ehdokkaaksi"

 

Soinihan oli fiksu, teki puolueelle suunnan. cool

 

Mukavaa Joulun odotusta..

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tämä on viimisin kirjoitukseni Sinisiin liittyen heidän eroonsa.

Hajoittajiahan ne on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Voihan taivas. Sekoitat asioita aivan perinpohjaisesti. On vissi ero sillä että Tapani Pollaria ärsyttää sinipersut siis loikkaamista harkitsevat ja sillä miten voi puolue toimia toisen puolueen kannattajakorttirn suhteen.
Maailman terävin mediaguru Matias Turkkila on teidän puolue-elimen päätoimittaja. Voisi nostaa kivojen ja kirjoitushaluisten Pollareiden valveutumistasoa mutta kun ei.
Sulla on kiva tapa kirjoittaa mutta sillä ei pelkästään pötkitä pitkälle. Pitäis vähän perehtyäkin aiheeseen. Ja Turkkilan pitäisi edes jostain yrittää valistaa liikuttavan lojaaleja ja mukaviakin puolueaktiiveja.
Ei jatkoon tämä kirjoitus. Mutta Tapani jatkoon.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Minä kirjoitan ihan itsenäni..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jos sinisten kannattajakorteissa olisi minun nimeni, kohauttaisin olkiani ja toteaisin että taas yksi täyskaimani. Paitsi että en koskaan asiasta varmaan saisi tietää, koska en menetä yöuniani sen vuoksi kuka minkäkin kannattajakortin on kirjoittanut.

Tuntuu että persuille ei enää muuta maailman mahdu kuin se, kuka on kirjoittanut jonkun yhdistyksen kannattajakortin. Maahanmuuttoakin isompi asia. Ja sitä kun on joskus itsekseen ajatellut että tämän alemmaksi porukan uskottavuus ei enää pääse, pääsevät pohjaltakin alaspäin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Minä en taas hyväksy että väärennöksiä olis, nehän on ihan viralliset paperit.

Jos asia on kunnossa, silloin ei pelkoa kellään pitäis olla kiinnijäämisestäkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikös tuo ole jo paranoidista että pelkää jonkun toisen kirjoittaneen oman nimesi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Enpä usko että jää viimeiseksi sinisiä koskevaksi kirjoitukseksi.

Kauhean älämölön on johtajanne saanut aikaiseksi, ja jäsenistö sitä edelleen jatkaa.

On se sinänsä omituista, että niinkuin puhutte siniset on onneton kuihtuva puolue, niin silti jaksatte nähdä onnettomasta pienestä puolueesta noin paljon murhetta.

Totuushan on ihan toinen, niinkuin on saanut tänään lukea, että pikkuhiljaa persut murenee ja siirtymä on sinisiin.

Kohta teitä on sitten kaksi pikkupuoluetta, siinä sitten voitte keskenänne tapella, kun nämä oikeat puolueet päättävät kansalaisia koskevista asioista.

Se täytyy sinisten kunniaksi kuitenkin sanoa, että siellä on kuitenkin se viisain ja yhteiskunnallisia asioita ajava porukka. Persuihin jää vain ne yhden asian murehtijat.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Juttuhan on niin, että aikoinaan Timo Soini oli oikeassa ja nyt puolestaan Jussi Halla-aho on oikeassa.

Se on aivan selvä asia, ettei kaksien vierekkäisten vankkureiden rattailla voi ratsastaa, koska siinä on varmasti hypättävä jommalle kummalle puolelle tai muuten menee poikki, katki, irti liitoksistaan tai miten tämän nyt kuvailisikaan.

Jos aiot säilyttää ruumiskultasi, jompi kumpi vankkuri on valittava. Näin on tässäkin, jokin roti sentään.

Vain opportunisti toimii niin, että laittaa nimet kaksiin papereihin ja odottaa kärppänä, kummalta puolelta parempi tarjous tulee.

Halla-aho tekee täysin oikein, koska jos eivät ihmiset itse ymmärrä tehdä valintaansa, jonkun toisen on se heidän puolestaan tehtävä. Tämä osoittaa todellista johtajuutta ja tilanneälyä, joka näiltä kaksilla rattailla ratsastavilta näyttää täysin puuttuvan.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Vain omana "älämölö kommenttinani" oikeasta olemisesta seuraavaa: Timppa, Samppa ja Jumppa, herran jestas mikä haloo, mutta kun Timo Soini osui aikanaan oikeaan, oli hän ainakin osittain oikeassa sanoissaan. Aivan eri asia, olisiko sitten itse pystynyt sen hetkisessä tilanteessa parempaan johtamiseen.

Oikeassa olemisessa on se yksi pykälä mukana, eli kuinka moni ihminen on kanssasi ( kuka oletkin ) samaa mieltä. Vaikeata olla yksin oikeassa tuhatta toisinajattelijaa vastaan, vaikka olisikin oikeassa vaikka tupakkatehtaan tuotteista puhuttaessa. <<<<<<

Ihmisiä vetää puoleensa voima, kauneus ja rikkaus, sen tuoma suosio, johon maailmaa on lavasteiden avulla ( lue: valheet ) viety vuosikymmeniä, satoja tuhansia. Totuuden löytäminen sen kaiken keskeltä on tyly urakka, ja ketä kiinnostaa rakentaa mitään rakentavaa tuhottavaksi.

Näillä eväillä oikeassa oleminen tuli tunnetuksi myös Perussuomalaisilla ja Sinisillä. Se tapa politiikassa, saada kansa uskomaan, vaikka kansa ei todellisuudessa uskoisikaan. Se vaan purnaa ja purkaa pahaa oloaan valitsemalla voimakasta rekvisiittaa johtamaan omaa kohtaloaan. Liian nopeasti liian paljon toistuu aina vaan, ei ole aikaa eikä uskoa aikaan. Yksi Soini on liian vähän, tuhat toivoton yritys taata demokratia toistaan kuuntelemaan. Uutta ei rakenneta ilman valmista mallia peruskorjauksesta. Se malli voi vain viedä vuosikymmeniä ennen toimimistaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö viranomainen käy läpi kannattajakortit nimenomaan siitä syystä, että ne varmistavat korttien aitouden? Miksi Perussuomalaisten pitäisi toimia kaksinkertaisena varmistajana?

Minusta Perussuomalaisella puolueella ei ole oikeutta käydä tutkimassa kannattajakortteja eikä ainakaan kirjata ylös kannattajakorttien allekirjoittajien nimiä, ottaa yhteyttä tai kysellä kannattajakorteista löytämiensä nimien kirjoittajien perään. Kuten Paalijärvi totesi, sillainen olisi vastoin kyse henkilörekisterilainsäädäntöä. Yhteydenottojen kohteiden tulisikin tehdä tutkintapyyntö poliisiviranomaiselle. Toiminnan laillisuus on ilman muuta selvitettävä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Paalijärvi oli yksinkertaisesti väärässä. Kerätyt kannattajakortit muodostavat luovutuksen jälkeen julkisen asiakirjan, eli kuka tahansa voi ne käydä tarkastamassa sen jälkeen, kun ne on oikeusministeriössä tarkastettu.

Miksi perussuomalaisilta evättäisiin tämä oikeus, kun se on vaikka sinulla tai minulla?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Paalijärven mielipide ei muutu vääräksi, vaikka Turkkila sen vääräksi toteaa eikä vaikka Puolakka Turkkilan toteamusta kannattaa. Paalijärven mielipiteen oikeellisuus varmistuu, kun joku tekee tutkintapyynnön viranomaiselle, jos PS käyttää puoluerekisteriään vastoin puoluerekisterin rekisteriselostetta.

Jos Perussuomalaisten edustajat kirjaavat ylös kannattajakorttien nimiä, he muodostavat uuden henkilörekisterin. Sellaisen perustaminen on yksiselitteisesti laitonta: "Henkilörekisteriin merkittäviksi saa kerätä ja rekisteriin tallettaa ilman rekisteröidyn suostumusta tai tietosuojalautakunnan lupaa tietoja vain sellaisista henkilöistä, joilla asiakas- tai palvelussuhteen, jäsenyyden tai muun niihin verrattavan suhteen vuoksi on asiallinen yhteys rekisterinpitäjän toimintaan, jollei rekisterin pitäminen johdu rekisterinpitäjälle säädetystä taikka lain tai asetuksen nojalla määrätystä tehtävästä (yhteysvaatimus)."

Perussuomalaisen puolueen jäsenrekisterin rekisteriselosteessa ei ole mainintaa siitä, että jäsenrekisterissä olevia jäseniä aktiivisesti verrataan muiden puolueiden kannattajakorttien allekirjoittajiin. Näin ollen jäsenrekisteriä ei voida tulostaa ja lähteä näin vertaamaan sen nimitietoja kannattajakortteihin. Edellä oleva kappale Henkilörekisterilaista osoittaa sen, ettei kannattajakorteissa olevia henkilötietoja saa kirjata muistiin. Laki näyttää yksiselitteisesti kieltävän Perussuomalaisten aikoman toiminnan.

Mutta elämme jännän äärellä. Uskaltaisiko PS ylipäätään katsoa kortit? Jäsenkato näyttää olevan joka tapauksessa menossa. Kun Sinisistä tulee virallisesti puolue, saamme lukea uusista siirtymisistä. Uskaltaako puoluejohto ylipäätään toimillaan vauhdittaa jäsenistön liikkumista? Jos PS erottaisi jäseniään, jotka ovat kirjoittaneet kannattajakortin, kenenkö eduksi erottamiset kääntyisivät? Ja miten käy, jos joku erotettava riitauttaa saamansa sanktion? Kuten sanoin: elämme jännän äärellä...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #22

Niemeläinen voi kannattaa Paalijärven toteamuksia, mutta juttu nyt kuitenkin on niin, että kun on julkinen asiakirja, niin sen voi kuka tahansa käydä tarkastamassa.

Ihmettelen muutenkin, miten piraattipuoluetta yleensäkin kiinnostaa persujen toiminta. Luulisi, että tekemistä olisi saada oma kannatuksensa nousuun ja tehdä jotakin sen eteen.

Kuten sanottua, julkisen asiakirjan tarkastusoikeus kuuluu kaikille, jopa persuillekin, sanoi Paalijärvi ja Niemeläinen mitä tahansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #23

Kuinkahan on, jos Väyrynen saa kokoon kannattajakorttinsa niin haluaakohan Halla-aho tarkistaa nekin? Kampanjapäällikkö kun on ex-persu ja mukana saattaa olla nykyisiäkin.

Väyrysellä tuhansia kannattajakortteja

"Kampanja tuottaa kannattajia kiihtyvällä tahdilla"

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/v%C3...

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #25

Jotenkin semmoinen kutina, ettei halua, koska Väyrynen ei ole puukottamassa selkään, vaan samalla asialla kuten nykypersutkin.

Väyrysellä on erittäin hyvä maahanmuuttoon liittyvä asenne, joten mieluummin näkisin persut ja väyrysläiset kavereina, kuin kilpakumppaneina.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #28

Kilpakumppaneita tulee jos Väyrynen saa kannattajakorttinsa kokoon, Väyrynen veisi Huhtasaarelta ääniä. Mutta mikäs siinä jos Halla-aho ei välittäisi vaikka persut olisivat Väyrysen kannattajakorttien keräämisessä avittaneet.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #31

Väyrynen veisi ääniä enne kaikkea Kepun Matti Vanhaselta.
Eikä niitäkään nykykannatuksella ole paljoa jaettavaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #28

Eikö samalla mittapuulla myös Sininen tulevaisuus ole samalla asialla Perussuomalaisten kanssa? Sinisen tulevaisuuden kanssa voisitte tehdä yhteistyötä: te keskitytte teille tärkeimpään ja Siniset voivat toimia köyhän kansan ja keskiluokan asioiden ajamiseksi.

Ihan samalla tavalla kuin Laura Huhtasaaren ajatuksia kannattavat voivat kanavoida äänensä samanhenkiselle, mutta asiallisemmalle valtiomiehelle, Paavo Väyryselle.

Mutta ihan aikuisten oikeasti: kysymys on siitä, haluatteko oikeasti hallita puoluetta pelon ilmapiirissä. Tuollainen melskaaminen ja uhkailu vie joka tapauksessa kannatustanne. Ette te voi määrittää, määrätä ja kahlita jäsenistönne osalta sen osallistumista yleispolitiikkaan. Jäsenhankinnan kannalta aiheutatte toiminnallenne ison loven.

Halla-aho on muutamassa kuukaudessa osoittautunut erittäin heikoksi johtajaksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #37

Niemeläinen, olen sanonut sinulle jo aiemminkin, etten ole persu, joten en ymmärrä, miten tämä asia ei mene sinulle perille. Nyt on vain ja ainoastaan kysymys kannattajakorttien tarkastusoikeudesta, jota ei siis voi keneltäkään viedä vain siksi, että olisi persu.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen Vastaus kommenttiin #23

Jokainen voi käydä katsomassa sinisten kannattajakortteja. Kyseenalainen tilanne syntyy jos vertaa näitä kannattajakortteja Perussuomalaisten jäsenrekisteriin ja laatii luettelon molemmissa olevista samoista nimistä. Tällaisen luettelon nimenä voisi olla "Sinistä tulevaisuutta kannattavat perussuomalaiset". Tällaisen luettelon (eli henkilörekisterin) tekemistä laki ei taida sallia. Vai salliiko, Ritva Puolakka?

Ilman tällaista tarkoitusta sinisten kannattajakorttien tarkistuksella ei ole mitään syytä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #34

Jos persut kokevat heistä eronneen uuden puolueen kannattajakortin kirjoittamisen puolueen vastaiseksi toiminnaksi, niin siihen kai heillä on oikeus.

Ei tarvitse muodostaa henkilörekisteriä, koska luulen, että riittää näille kannattajakorttien kirjoittajille, että he itse tiedostavat, että heidän kaksilla raittailla ratsastaminen tulee ilmi julkisen asiakirjan muodossa.

Se, miten persut asian hoitavat, ei minulla tietenkään ole tarkempaa tietoa, mutta uskon, että he lain kirjainta tässä asiassa noudattavat.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23

Tarkastusoikeudesta en mene väittämään, siellä voi käydä katsomassa onko oma kortti mukana. Kynää ja paperia ei kannata mukaan ottaa, muutoin muuttuu henkilörekisterin pitäjäksi.

Paalijärven kiinnostuksesta en osaa sanoa yhtään mitään. Paalijärven blogin luettuani luin itse henkilörekisterilakia ja totesin saman kuin Paalijärvikin ja minkä sittemmin on todennut myös tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio: nimien ylös kirjoittaminen muodostaisi henkilörekisterin ja sellaisen perustaminen vaatisi perusteet.

Toisin päin, eli että menisitte lukemaan kortteja Perussuomalaiset rp:n jäsenluettelon kanssa ja vertaisitte nimitietoja keskenään, taas rikkoo oman henkilörekisterinne perusteita.

Minusta politiikan seuraaminen on juuri siksi niín mukavaa, etteivät nämä ikuisen oppositiopolitiikan puuhamiehet tunne ympäristöään kovinkaan kaksisesti ja tekevät siitä johtuen mitä hulluimpia avauksia.

Mutta uskaltaisiko Persut lopulta toteuttaa uhkauksensa ja erottaa tuhansia jäseniään? Eiköhän noissa korteissa ole suurimpien piirien ja yhdistysten johtohenkilöitä sekä suuri joukko mahdollisia Perussuomalaiset rp:n peruskannattajia. Onko sellaisen äänestäjä- ja puuhaihmisten joukon menettäminen kovin järkevää viime kädessä?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #22
  "Perussuomalaisen puolueen jäsenrekisterin rekisteriselosteessa ei ole mainintaa siitä, että ..."

Mistä pääsit lukemaan rekisteriselostetta?

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #24

https://www.perussuomalaiset.fi/rekisteriseloste/

"Jäsenrekisteri toimii yhdistyslain tarkoittamana jäsenluettelona Perussuomalaiset rp:n ja jäsenyhdistysten jäsenistä. Rekisterin tietoja käytetään jäsenmaksujen perimisen lisäksi puolueen sääntöjen tarkoituspykälän mukaisiin tarkoituksiin."

Ainoa mahdollisuus tätä kautta olisi muuttaa puolueen sääntöjä. Säännöt eivät mahdollista jäsenrekisterin käyttöä kyseisellä tavalla. Rekisteriselosteen mukainen tarkoituspykälä kuuluu seuraavasti:
"2§ TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU
Puolueen päämääränä on kristillissosiaaliselta pohjalta koota yhteen ne väestöryhmät, joiden etujen ajamisesta ja tasavertaisesta sosiaalisesta ja taloudellisesta sekä yhteiskunnallisesta asemasta ei ole oikeudenmukaisesti huolehdittu. Näitä kansalaisryhmiä ovat:

1) lapsiperheet, jotka kasvattavat tulevan hyvinvointimme rakentajia ja tärkeintä kansallisomaisuuttamme lapsia;
2) eläkeläiset, jotka ovat pitkällä päivätyöllään ja uhrauksillaan luoneet maamme nykyisen hyvinvoinnin ja turvanneet vapautemme, sekä maksaneet itse työllään etukäteen oikeutetut eläkkeensä;
3) työttömät, jotka elinkeinoelämämme arvokkaana työvoimareservinä ilman omaa syytään joutuvat tinkimään omasta elintasostaan;
4) pien- ja perheyrittäjät sekä itsenäiset ammatinharjoittajat, jotka elinkeinoelämämme merkittävimpinä tukipilareina pitävät pystyssä kansantalouttamme niin ulkomaankaupassa kuin ennen kaikkea kotimarkkinoilla, sekä rahoittavat samalla korkeilla välillisillä maksuilla nykyistä sosiaaliturvaamme;
5) pienipalkkaiset toimihenkilöt, virkamiehet ja työntekijät, jotka ahkeralla työllään mm. yhteiskunnan palveluelinkeinon, hoitoalan ja tuotantotoiminnan piirissä työskennellen pyörittävät yhteiskuntaamme;
6) opiskelijat, jotka itseään kouluttamalla turvaavat yhteiskuntamme toimintakyvyn ja kansainvälisen kilpailukyvyn myös tulevaisuudessa pienten opintososiaalisten tukien turvin;
7) maa- ja metsätalouselinkeinon harjoittajat, jotka toiminnallaan turvaavat puhtaiden kotimaisten elintarvikkeiden saannin myös kriisiaikana ja pääosaltaan huolehtivat puunjalostusteollisuutemme raaka-aineen riittävyydestä.

Kutsumme mukaan oikeudenmukaisen yhteiskunnan rakentamiseen myös kansaa lähellä olevan sivistyneistön ja vapaat taiteilijat.
Lisäksi puolueen päämääränä on edistää maamme talouden rakentamista vahvaksi ja kilpailukykyiseksi siten, että työntekoa ja yrittämistä kunnioitetaan, kansallista itsemääräämisoikeutta sekä suomalaisia arvoja kulttuuria puolustetaan, sekä kansalaisille taataan taloudellinen perusturva ja oikeus työhön."

https://www.perussuomalaiset.fi/tietoa-meista/peru...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #40

On tämä politiikan seuraaminen myös sillä tavalla mielenkiintoista ja opettavaista, että nythän vasta tajusin, mihin Niikko viittasi, kun hän selvitti kesäkuun puoluekokouksen jälkeen harkinneensa ja punninneensa jatkaako Perussuomalaiset sillä kristillissosiaalisella linjalla, jota hän on halunnut edustaa.

Kristillissosiaalisuus on mainittu PS puolueen tarkoitusta kuvaavassa ensimmäisessä lauseessa. Puoluetta onkin ollut vaikea erottaa monissa asioissa Kristillisdemokraateista.

Kristillisten säännöissä Raamattu ja kristilliset arvot tulevat vasta tarkoitusta kuvaavan kappaleen kolmannen lauseen sivulauseessa. Perussuomalaisten säännöissä kristillissosiaalisuus on sitä vastoin ensimmäisen päälauseen neljäntenä sanana, ensimmäisenä toimintaa määrittävänä sanana.

Ei siis mikään ihme, että samanlainen ummehtuneisuus on tuntunut olevan kummankin puolueen riesana.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Voisiko kielitieteilijä Halla-aho pitää puoluetovereilleen oikeinkirjoituksen peruskurssin?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voi härre min guud, mitenkähän tämä liittyy kannattajakorttien tarkastusoikeuteen?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Voi herre ( herra suomeksi),,,,,:)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Voi herre ( herra suomeksi)....:)

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Tapani, ymmärrän pelkosi, että joku on voinut väärentää sinun nimesi korttiin. Siksi jokaisella on oikeus käydä tarkistassa omat tietonsa. Mutta en ymmärrä, miksi Perussuomalaisten tulisi saada rakentaa näistä tiedoista jonkinlainen henkilörekisteri itselleen?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eikö Turkkila ole moneen kertaan sanonut, ettei heillä ole tarkoitus tehdä henkilörekisteriä, vaan käyttää lain mukaista tarkastusoikeuttaan.

Näyttää, että monella on nyt mennyt totaalisesti puurot ja vellit sekaisin.

Jos minä olisin persujohtaja, niin ilman muuta kävisin henkilökohtaisesti katsomassa, ketkä kaikki uskollisuuttaan vannoneet ovat kirjoittaneet uuvattien kannattajakortin. Sen jälkeen olisi vähän hankala sitä uskollisuuttaan enää toitottaa, vaan luultavasti korvat heiluen ja nenä pituutta kasvaen, siirtyisivät sinne, mitä kannattavatkin.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Onko persuilla ihan oma uskollisuusvalakin kun kerran on vannottu? " Ich schwöre bei Gott diesen heiligen Eid....jne".

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #19

Sitä en osaa sanoa. Kysy Tapanilta, blogistilta tästä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #19

Ei ole.
Mutta katson itse tarpeelliseks nähä sen ettei vieressäni tallustele selkäänpuukottajia.

Minä en nimillä mitään tee, ja tarkistuksen saa tehdä sellainen joka jäsenrekisteriäkin hallinnoi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Pekka.

Ei niistä kukaan tuskin rekisteriä tekee, vaan katsotaan ettei ole puoluekaverini joka on puolueenhajoittajien puolella salaa.

Tässä on kyseessä muu kuin loikkaus toiseen puolueeseen.
Näillä Sampo ja Soinilaisilla oli tarkoitus että me lähtisimme heidän kelkkaan mukaan kun irtoavat Perussuomalaisista.

Pääpukareina tuossa sakissa on ne jotka hävisivät demokraattisesti valituille, ja ne ei hyväksyny oikiasti jäsenäänestystä.
Samalla kun ne haukkuu PS.n puheenjohtajiston,, ne haukkuu enempi meitä jäseniä, mehän ne valittiin..

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Niinpä, montako ääntä annettiin persuille ja montako sinisille? Sehän on täysin selvää, että luopiot siellä hallituksessa istuu. Yhtään ääntä eivät ole äänestäjiltään saaneet.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #29

Voipi hyvin jäädä äänet hallituksessa istuneilta persuiltakin. Kikyt ja pahimmat leikkaukset tehtiin -16 .
Nyt vielä ei ole mitään uusia tullut eduskunnan kesäloman jälkeen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Plokistilta ja muutamalta muultakin on tainnut jäädä huomaamatta kannattajakortin merkitys. Sehän ei sido allekirjoittajaansa kyseisen puolueen kannattajaksi vaan tarkoittaa vain, että allekirjoittaja tukee kyseisen puolueen oikeutta olla puoluerekisterissä rekisteröitynä puolueena. Suora lainaus kortin mallitekstistä: "Kannatan ylle merkityn yhdistyksen rekisteröimistä puolueena ja vakuutan, että olen äänioikeutettu eduskuntavaaleissa, kuntavaaleissa tai europarlamenttivaaleissa." ja samma på svenska. (http://www.vaalit.fi/material/attachments/vaalit/p...)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Kyllä minä tiedän mikä kannattajakortti on.

Tässä tapauksessa kuitenki on muusta kyse kuin vain esimerkiks Väyrysen tai Niinistön kannatuskortin täyttämisessä pressavaaleihin.
En kyllä niihinkään nimiä ole laittanut vaikka tarjottu on.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Lisäsin tuon alemman kuvan.

On ennenki kyselty miks on täyttänyt kannattajakortin perustettavaan puolueeseen.

Ja ihan Soinin juttuna.

Hyppiköön seinille ihan rauhassa, mua ei haittaa.
Selkäänpuukottajia en halua joukossamme olevan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
  "Hyppiköön seinille ihan rauhassa, mua ei haittaa."

Soini tosiaan nyt hyppii seinille, mutta on itse suorittanut aiemmin toisen puolueen kannattajakorttien selauksen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jotenkin outoa on tämä ps-eliitin linja että puolueväkeä nyt kiihotetaan "myyriä" ja "pettureita" kohtaan.
Sillä on hyvä peittää se sisäinen tyhjyys joka johtuu esim ohjeesta olla kertomatta tuomioista. Osa rikollisen eheytymistä on että myöntää rikoksensa. Nyt meillä on järjestö joka kieltää valtuutetuilta rikoshistoriansa avaamisen.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Toivottavasti molemmat osapuolet riitelevät toisensa historian roskatynnyreihin.

Toisaalta ilmeisesti nykyisenkaltainen poliittinen eliitti vaatii älämölöpellensä ohjaamaan ihmisten oikeutetun tyytymättömyyden vallan kannalta merkityksettömään. Venäläisillä on Zhirinovskinsa, italialaisilla Grillonsa ja meillä henttus-vennamolais-soinilaisemme. Jos persulit ja sinikot hävittävät toinen toisensa, tilalle nostettanee joku muu hoitamaan samaa tehtävää.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

"Loikkaaminen ja köyhän äänen varastaminen on rikoksista pahimpia!"

Sanoo Toivo Mäkelä Kaustiselta.
Hän on yli 80v ja ollut SMP.n alkumetreiltä lähtien mukana ja on nähnyt kun SMP.n toiminta loppui.
Mutta Kaustisella se ei loppunut 7 kunnanvaltuutettua silloinkin mukana, vaikkei puoluetta ollut.

Voin hyvin samaistua tuon "köyhän äänen varastamiseen".
Perussuomalaiset on aina SMP.n ajoista ollut vähävaraisten ja köyhien asialla ja on edelleen, mikään siinä ei ole muuttunut.

Nyt sitten omanedun vuoks loikkaavat on kuin köyhän eväätkin olisivat vieneet.

Joku häpiä pitäis näilläkin olla, mutta ei, ei edes anteeksipyyntöä äänestäjille kuulunut kun oma napa vain mielessä..

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

SMP:n perintöä muistellessa olisi syytä muistaa sen syntyneen tuolloisen Maalaisliiton jäsentenvälisestä valtataistelusta. Siinä ja sen historiassa on oikeasti kovin vähän köyhien asiaa mutta sitä enemmän katkeruutta.

Maatalousministeriön asutusasiainosaston (ASO) eli evakkojen ja rintamalta palanneiden miesten sekä kaatuneiden perheiden asutustoiminnasta hieman mainetta saanut Veikko Vennamo kuvitteli olevansa oikeutettu johtavanpiinkin asemiiin Maalaisliitossa mutta tuli Kekkosen jyräämäksi.

Vennamo kuvitteli tehneensä asutustoiminnassa suurenkin palveluksen valtaapitäville auttaessaan siirtämään sodassa hyvinkin väkivaltaiseen ongelmanratkaisuun tottuneet tyytymättömät metsiin raivaamaan yksin elinkelvottomia tiloja. Eikä asutetutkaan tuolloin ymmärtäneet millaisen petoksen kohteiksi he olivat joutuneet. Kysehän oli tarkoituksella elinkelvottomien tilojen luomisesta niin, että niillä asuvat joutivat hankkimaan lisäansioita metsäyhtiöiden halpana työvoimareservinä. Petos ei paljastunut asutetuille ja olivat kiitollisia Vennamolle saamastaan maapläntistä, joka ei kuitenkaan riittänyt elättämään heitä. Aika pian kuitenkin metsänkorjuuteknologian kehitys ajoi ratkaisusta ohi ja ihmiset siirtyivät osa matuina Ruotsiin ja osa asutuskeskuksiin mutta nyt jo establishmentille vaarattomina kun korpi oli syönyt mehut ihmisistä.

Katkeroitunut ja kostonhimoinen Vennamo perusti 1959 Suomen pientalonpoikien puolueen joka sittemmin muutettiin Maaseudun puolueeksi. Puoluetta ajoi sen loppuun saakka katkera kekkosviha perustajansa tuntiessa jääneensä ilman ansaituksi kokemaansa arvostusta, kunnioitusta ja yhteiskunnallisia asemia. Ministerin arvonimeäkään ei edes herunut. Loppu onkin lähempää ja tunnetumpaa historiaa jossa on ohjattu ihmisten aiheellista tyytymättömyyttä pois toiminnasta joka ihan oikeasti muuttaisi jotakin tässä yhteiskunnassa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Itse olen evakon lapsi.
Salla asutettiin täysin uusiks, isoisäni ei halunnu jäädä Keskipohjanmaalle vaan halus itse lähtiä..

Toimituksen poiminnat